• Bucket List,  Travel

    Tempat Wajib Pergi di Marrakesh, Morocco

    Assalamualaikum & hallo gaisss Sambung entry.. Flight dari Jeddah ke Casablanca pon ambik masa lebih kurang 7 jam juga. Kalini fight tak berapa penuh. Turun dari flight, kami ambik masa lebih 30minit jugak nak lepas dari imigresen sana. Pack dengan manusia dari macam2 negara.  Ada kejadian sikit, beg kak Azidah takda sekali dengan beg kitorg. Ahh sudah! Cari punya cari, rupanya ade orang terambik dan dah terlepas ke tempat scan beg. Kak azidah dah nak nangis dah. Adeii. Keluar dari Terminal 2, nampak muka kekyah. Allah happynyaaa! Terus kekyah ajak tukar guna simkad sini. Murah katanya compare to roaming. Done 1 hal. Internet laju cam kt Malaysia. Email masuk bertalu2. Kerja…

  • Bucket List,  Travel

    Persediaan ‘Last Minute’ Untuk Pengembaraan ke Negara Unik

    Assalamualaikum & hai gaisss So the day has come untuk ke negara bucket list aku. Omaigod! Serius ah.. Cam biasa, aku takkan packing awal. Wajiblah packing lagi sejam dua nak travel. Hehe. Ini cara aku. Untuk pastikan aku tak tertinggal any barang, otak aku akan sampaikan signal untuk packing last minit..alaa macam belajar last minit untuk exam tu. Haha! Lebih cepat berfungsi. Aku dah listkan lah awal2 apa barang nak bawak sebenarnya. Sebelum tu sempat aku tolong siapkan projek sekolah anak anje ibu. Touch-up sikit2 je. Dia nak present kat sekolah Selasa nanti. Siap buat rehearsal dulu. Bagus sekolah sekarang kan. Nak develop rasa confident kat anak kecik. Memecut ke…

  • Bucket List,  Travel

    Itinerary: Morocco Spain Portugal

    السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه dan haii gaissss Sempena pemergian aku ke 3 negara ni esok, aku nak share itinerary Bajet Style. Ini antara negara Bucket List aku yang ke berapa ntah. Itinerary ni daripada tour guide aku, non other than Kekyah dari Travel With Kekyah. So far sebab dia lah aku berjaya ke macam-macam negara dengan bajet yang mampoo kata kauu. Nanti aku buat entry pasal Travel With Kekyah ni. So untuk harini aku share iti (read: itinerary) dulu. Manatau korang nak gi sendiri ke kan, boleh la refer blog aku. Jangan lupa tinggalkan komen ya😁 Day-1 Depart Kuala Lumpur – Jeddah – Casablanca Berkumpul di klia 3 jam…

  • Bucket List,  Inspirasi,  Travel

    Sky Diving

    السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه dan salam sejahtera gais. Conquer your fear My number 1 bucket list sejak otak aku boleh berpikir is SKY DIVING yoo!!! Really.. 27 April 2018, aku, suami dan besfren aku dah plan awal setahun untuk ke New Zealand. Actually, aku dan suami plan untuk bawak bestfren aku yg bernama yat ni untuk treat die sekiranya dia berjaya pecahkan rekod untuk grab title TOP AGENT NATIONWIDE 2017 COWAY. Hebatnya dia, dia dapat title tu. Maka kami pon ber-RECHARGE bersama 4 orang lagi geng 1 trip. Konsep motorhome je. Best tengok negara orang. Musim kami pergi tu musim sejuk. Betul-betul lepas musim snow. Ada sehari yang kami…