• Family

    Kepentingan Ukhwah Kekeluargaan

    Assalamualaikum and hello gaiss Rindu teroxx kat mama papa. Mama sekarang ada kt Mekah, papa ade kt Ecohill Semenyih je pon. Tapi sebab aku dah biasa duduk dengan diorang, hati sekarang ni rasa sedih je. Bila teringat family, menangis. Meleleh air mata. Lepas kahwin pon aku masih lagi stay dengan mak ayah aku. Ayah aku pujuk suruh duduk sekali. Being anak pertama, of coz la aku anak manja ayah aku. Eh! Tapi betul la. Kihkih. Lately 2 ke 3 hari ni, aku banyak menangis sebab teringatkan mama papa, adik2, sedara mara cousin2 aku. Teringat balik memori2 lama. Aku memang rapat dengan family aku, dan maksud aku extended family aku sampai…

  • Akhirat,  Family

    Pengalaman Pertama Terawih Bersama Anak

    Assalamualaikum and hello gaisss Malam tadi 1st time aku dan suami bawa anak2 pergi terawih bersama kami. Sebelum tu, malam sebelum sahur, kami ajak anak2 bersembang pasal topik puasa. Anak pertama aku, Ayra Sofea berumur 7 tahun dan yang kedua, Adli Aqasha berumur 5 tahun. Kami sama2 test apa yang diorang tahu pasal puasa. Well jawapan biasa dari anak2 mostly tak boleh makan tak boleh minum, kakak tambah kena solat dan baca quran. Aku tanya soalan bonus kat Aqasha. Pukul berapa kena bangun pagi. Aqasha jawab “pukul 4”. Okay betul. 2nd soalan aku tanya Aqasha, “bangun pukul 4 pagi untuk apa?”. Aqasha jawab “saHIR”. Hehe. Comel anak aku. Banyak kali…