• Travel

    Home Sick

    Assalamualaikum and hello gaiss Alhamdulillah dah selamat sampai ke home sweet home. Kalini terasa betul homesick. Dalam banyak2 kali pergi travel, this is the most vacation yang aku terasa sangat lama dan homesick ketara. Bukan aku je rasa, geng2 lain pon sama jugak. First time aku merasa transit yang lama duduk kat airport. Sampai 2 hari. Ke airport 2hb May. Tapi kami sampai Malaysia 4hb May. Hehe. InshaAllah jet lag pon tak rasa kot ni. Dah kalau time menunggu transit tu asik tidur je kan. Dah transit lama, flight pulak delay. Sepatutnya flight 8.30am di Jeddah. Delay ke pukul 12.30pm waktu Jeddah. Dah masuk dalam flight Saudia, diorang ambik masa…

  • Inspirasi,  Travel

    Tribute to Kekyah

    السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه and hello gaissssss Tribute ni biasanya orang buat untuk orang yang dah takde kat dunia ni kan? Tapi kalini aku rasa tajuk ni sesuai sangat untuk member aku sorang ni. Special untuk kau kekyah. Aku menaip ni lepas mwuah mwuah dengan ko masa menunggu flight yang delay, dari Casablanca ke Jeddah. Transit 3 jam untuk flight ke Malaysia. Ko mesti bangga kan ade tribute untuk ko 😜 Dulu, 5 tahun lepas to be exact, aku tak pernah terpikir pon untuk jadikan travel sebagai cara untuk aku ‘Recharge’. Aktiviti ni tercetus sejak aku bergiat mesra dengan Coway. Masa aku seorang agent Coway sejak June 2014, aku…

  • Bucket List,  Travel

    Tempat Wajib Pergi di Marrakesh, Morocco

    Assalamualaikum & hallo gaisss Sambung entry.. Flight dari Jeddah ke Casablanca pon ambik masa lebih kurang 7 jam juga. Kalini fight tak berapa penuh. Turun dari flight, kami ambik masa lebih 30minit jugak nak lepas dari imigresen sana. Pack dengan manusia dari macam2 negara.  Ada kejadian sikit, beg kak Azidah takda sekali dengan beg kitorg. Ahh sudah! Cari punya cari, rupanya ade orang terambik dan dah terlepas ke tempat scan beg. Kak azidah dah nak nangis dah. Adeii. Keluar dari Terminal 2, nampak muka kekyah. Allah happynyaaa! Terus kekyah ajak tukar guna simkad sini. Murah katanya compare to roaming. Done 1 hal. Internet laju cam kt Malaysia. Email masuk bertalu2. Kerja…